שו"ת בין המצרים

שמיעת מוסיקה בימי בידוד

  • כ"א תמוז התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,

הגר"ח חיים קנייבסקי פסק כי אדם השוהה בבידוד יוכל להאזין למוסיקה בזמן ימי בין המצרים. אני מאמין ומניח שהתייחסותו נוגעת לאנשים שנאמר להם להיכנס לבידוד כי הם היו בקרבת חולים מאומתים או שהם חולים מאומתים בקורונה וחייבים להיות בבידוד.

שאלתי היא מה לגבי אנשים שנמצאים בקבוצת סיכון גבוהה? על פי הנחיות משרד הבריאות הם צריכים להכניס את עצמם לבידוד עצמאי עד שיעבור זעם.
האם הפסק של הגר"ח קנייבסקי נוגעות גם לגביהם, על אף שאינם חולים או חשד כחולים?

אשמח לתשובה בנושא, תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הדין שווה.