חברה והשקפה

היתחזקות

  • כ"ג תמוז התש"פ

שאלה

שלום וברכה. יש לי שתי שאלות שאשמח שיענו לי.
1. אני רואה בתקופה הקשה הזאת את השנאה של השוטרים כלפי החרדים והרבה מאוד שנאת חינם הפגנות מעצרים וכו.. כלכך קשה לראות את הדברים האלו וזה כורם לשנאה. רציתי לדעת מה לעשות כדי לאהוב אחד את השני אהבת חינם ולהישתדל, זה כלכך קשה ועוד שרואים דברים כאלו.
2. רציתי לשאול איך אפשרי לא לשפוט בני אדם (למשל שרואים מישהי שירדה מהדרך ולא ממש נשארה כמו שהיא..) ואיך להישתדל לא לחשוב שאנחנו יותר טובים מאנשים אחרים. ואיך לדון לכף זכות.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מדובר באמת בהתנהלות מאוד רעה של חלק קטן משוטרים אלימים שאינם ראויים לשרת בשום תפקיד ואין לנו הסבר לכך אלא שמדובר באנשים בזויים עם מידות רעות.

רוב רובם של עם ישראל הם אנשים טובים ואין צורך לדון אותם לכף זכות.

2. מי שירדה מהדרך היא בדרך כלל מישהי שעברה קשיים במשפחה או בסביבה או בבית ספר או כל מיני צרות אחרות שגרמו לך להישבר ולמרוד אבל רובן ככולן במעט אהבה אפשר להחזיר אותן כי הן נשארות באמונה וביראת שמים למרות שמעשיהן אינם בדרך הישרה.