זוגיות

מה מטרת פגיושת הנישואין ללא התכלית

  • כ"ג תמוז התש"פ

שאלה

שלום,
יצאתי עם כמה בחורים מספר מתקדם של פגישות אבל אז השידוך ירד מסיבות שונות.
אני מאמינה שה' מפגיש בין בני אדם בפרט במערכת של שידוכים שהיא הכי כשרה ולכתחילה.
לכן אני שואלת למה ה' הפגיש ביננו וגרם שנפתח רגשות אחד כלפי השניה, ונתגעגע וכולי ויהיה לנו כאבי לב.
בפרט שהייתי חושבת שה' לא רוצה שגברים ונשים סתם יפתחו רגשות כלפי השני. או קשר וזמן.
אז למה?

אני מאמינה שלהכל יש סיבה אבל מה המטרה כאן.
לא משכנו סתם את הפגישות רצינו לברר את הספקות ביעוץ של רב.
וגם מה שבטוח שמפגישות לא לומדים על חיי נישואין אלא על פגישות..
אז זה כשלעצמו לא מטרה.
הדבר היחיד שלמדתי מפגישות זה דברים חכמים ויפים שהכרתי בבנאדם, אבל זה לכאורה לא שווה את כל כאבי הלב וכולי.
אז מה המטרה בזה?
למה ה' מפגיש ביננו?

תודה

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה, עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה. אקווה שכבר מצאת את זיווגך ואין צורך במכתב זה אבל בכל זאת לא אדחה את כתיבתי ואם אינם נחוצים לך יהיו לתועלת לאנשים אחרים.

בדבר הצורך בקשר ההתחלתי שנגמר במהרה, הדבר מוסבר עפ"י דברי הרב פנחס מקוריץ שכתב שבעת שמכריזים בשמים בת פלוני לפלוני ישנם נשמות נוספות שמנסות להסתבך בנשמה המזדווגת וכדי שהזיווג הראוי יעלה כהוגן, צריכים קודם להיפגש עם כל שאר הזיווגים לפני שנפגשים עם הזיווג האמיתי, כך שכל פגישה מקרבת אותך אל הזיווג המתאים לך.

כנראה שנשמתך מיוחדת מאוד ולכן היו הרבה פגישות של בחורים שחפצו בנשמתך בזמנו ועל כן נפשגת איתם וכעת אנו מקווים שתפגשי כבר את הבחור שלך ששייך לך משורש נשמתך.

בברכת הצלחה ובשורות טובות מהרה,