מזמור "שלום עליכם"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכם שמי רוית ואני נמצאת עם חבריי בארה"ב.כל שבת ישתבח שמו אני וחבריי עושים קידוש אבל אין באזורנו בית כנסת.יש לנו ויכוח לגבי קריאת"שלום עליכם מלכי השרת"... האם מותר לנו להגיד תפילה זו למי שלא היה בבית כנסת ואם לא מאיזה תפילה אנחנו מתחילים תודה רבה לכם.

תשובה

שלום וברכה

אפשר בהחלט להגיד `שלום עליכם` לפני קידוש גם ללא הליכה לבית הכנסת. המלאכים מלווים את האדם בבואו לביתו, וגם אם הוא נמצא בביתו ומתפלל שם הוא זוכה למלאכים שילוו אותו אל שולחן השבת.

בהצלחה - מנשה ישראל