חברה והשקפה

אמונה במשיח ה’

  • כ"ח תמוז התש"פ

שאלה

שלום וברכה!
אני כל הזמן שומעת מכל מיני אנשים ורבנים על זה ש"משיח בפתח רק צריך להתחזק ולהחזיק מעמד עוד קצת"
אני לא ממש מבינה משהו -
כבר מאות ואלפי שנים מבטיחים שהנה הנה משיח פה כבר וזה סוף לכל הצרות. אבל הוא לא הגיע בינתיים! גם בכל דור אומרים שזהו - עכשיו זה הכי!!! גרוע והנה משיח פה!!!
אמרו את זה בזמן האינקווזיציה, בשואה ובעוד מלא תקופות.
אז איך אפשר להמשיך להאמין באמונה תמימה אם זה לא קורה?
וזה לא מעודד שאומרים שכל דור קרוב יותר!!!
זה לא מעניין אותי אם עוד 10 דורות המשיח מגיע!!! אני צריכה גאולה עכשיו!!!!!!!!!!!!
זה כמו שמישהו מבטיח לך סוכריה אם תתנהג טוב ואתה מתנהג הכי טוב שאפשר ומבקש את הסוכריה ממי שהבטיח והוא אומר לך שזה אצלו והנה אתה מקבל את זה... אחרי כמה אמירות כאלה אתה כבר לא תאמין לו ואפילו תפסיק להתנהג טוב!
איך אפשר להמשיך להאמין במשהו שאנחנו לא רואים? ויותר מזה כל הזמן מבטיחים לנו שזה כבר מגיע אבל זה לא!!!
עוד כמה זמן נוכל להסחב עם התחושה הזאת???
ומה אפשר לומר בשביל כן להאמין באמת???
אני ממש מרגישה חסרת אונים עם כל הקורונה הזאת - הגם שזה לא הדבר הראשון או האחרון שעברתי ואני עוברת בחיים!!!
אני אשמח לתשובה בהקדם האפשרי!!!
תודה רבה!
נ.ב. אני מוכנה שתפרסמו את השאלה במחיקת שמות ודברים אישיים. וגם אני אשמח לדעת מי הרב שעונה לי.
תודה רבה ותזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

כל ההבטחות שמשיח כבר פה ועוד רגע הוא מגיע והקוורנה היא הכנה למשיח וכדו' אין בהם ממש ואין בהם תועלת והדבר מזיק יותר מאשר מועיל.

מצד אחד בוודאי שיש להאמין באמונה שלימה ומוחלטת בביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה עכ"ז אחכה לו בכל יום שיבוא. אבל מסוכן ולא נכון לומר על כל דבר שקורה בעולם שמיד אחרי זה יבוא משיח. ברור לגמרי שכל הגלות וכל מה שאנחנו עוברים בגלות הארוכה שלנו היא הכנה למשיח שיבוא במהרה בימינו אבל לא נכון בכלל לומר על דבר ספיציפי שזה הדבר שיביא את המשיח או שדבר פלוני מגיע כי משיח לא יכול לבוא בלי קורונה.

צריך להתחזק באמונה שהכל מאת ה' והכל לטובה והכל מתכונן מראש על ידי בורא עולם לטובתינו וכחלק מהכנה לתיקון עולם אבל אף אחד לא יכול להגיד לנו שזה הדבר שעכשיו יביא לנו משיח.

נמשיך להתפלל ולקוות בכל יום ויום שכבר הנה משיח צדקינו מתגלה לנו במהרה אבל לא נקשור את זה לשום מאורע שקורה לנו כיחיד או ככלל.

עלי והצליחי,