עסק מתחרה שמדבר לשון הרע

  • כ"ח תמוז התש"פ

שאלה

מבקש להפנות את השאלה לרב זמיר,
שלום כבוד הרב

יש לנו חנות בירושלים שבה אנו מוצרים של חברות ידועות, שקיימת כבר 20 שנה, וצברנו במשך השנים מוניטין ואת שמנו הטוב
לאחרונה בא אדם ופתח חנות ממש דומה כמה מטרים מאיתנו. בחנות הוא מוכר את אותם חברות וכמעט אותם מוצרים.
אני אדם מאמין ויודע שמה שמגיע לי משמים אקבל ולכן לא נלחצתי.
לאחרונה אני שומע מלקוחות שלי שהוא טורח בכל הזדמנות לספר לכל הלקוחות מגיעים אליו כי המוצרים שאני מוכר אצלי בחנות הם
מזויפים , אינם מקוריים ומאיכות ירודה (כמובן שהדבר הינו שקר מוחלט (
הדבר פוגע מאוד בפרנסתי ובשמי הטוב.
בנוסף אציין כי האדם הזה הוא לא אדם שניתן לדבר איתו ובכמה הזדמנויות שניסתי לגשת ולדבר איתו הוא מיד צועק ומקלל .
רציתי לדעת האם אני יכול לתבוע אותו על הנזקים שנגרמו לי ועל פגיעה בשמי הטוב
בנוסף הוא לא אדם דתי כך שגם אין מה לדבר על דין תורה.

תשובה

שלום וברכה

אמרו חכמים שאין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו מלוא נימא. אף אחד לא יכול לפגוע בך כלל. יש לדעת שבסופו של דבר אף אחד לא יכול לפגוע בך ובוודאי לא ניזוקת כלום.

תביעה בבית משפט היא הליך מייגע ובוודאי הנתבע יציק לך יותר ורק תגביר לעצמך את הסבל ולכן לא בטוח ששווה להילחם בבית משפט. תמשיך בדרכך הטובה ותתן שירות טוב ללקוחות והאמת תצוף מעצמה.