כיבוד אב ואם

  • כ"ח תמוז התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול לגבי מצוות כיבוד הורים.
איך אני צריכה לנהוג במידה והורה הוא חולה, נכה, סוכרתי, ובמצב בריאותי לא טוב, אך עם זאת הוא דורש ממני להביא לו דברים שפוגעים עוד יותר בבריאות שלו. לדוגמא סוכרתי שמבקש המון דברי מתיקה, שתיה ואוכל מתוק. או בן אדם שסובל מלחץ דם וכולסטרול גבוה ומבקש עוד ועוד מנות של בשר בסעודה אחת. או סיגריות לצורך העניין. (חשוב לציין, שמדובר באדם שלא יכול להתנייד בצורה עצמאית)
האם אני מחוייבות להביא לו את הדברים האלה?

תשובה

שלום וברכה

יש לתת לו קצת מזה ולהגיד לו שכבר נגמר ועוד מעט תביאו לו עוד וכדו'.