תפילה וברכות

להישאר עם התפילין ומקום תפילה בבית

  • כ"ט תמוז התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,

בימים הללו בשל הקורונה אני עובד מהבית
1. האם ניתן להישאר עם התפילין במהלך היום גם תוך כדי עבודה מול מחשב?
2. במהלך תהליך ההתחזקות שלי אני וגם בשל קורונה ובאין בית כנסת בישוב שלי וקרבת הבית, אני מתפלל בביתי שחרית וערבית (ולפעמים מנחה). מאחר אין לי חדר פנוי, לרוב אני מתפלל בחצר הבית. האם הדבר מותר?

תודה, אבי.

תשובה

שלום וברכה

אם אתה מתעסק בדברים שאין בהם בעיית צניעות ואתה יכול לא להסיח דעת מהתפילין מותר אבל עדיף להוריד לאחר התפילין.

יכול להתפלל בחצר הבית