חפץ או בגד של צדיק

  • כ"ט תמוז התש"פ

שאלה

שלום, צדיק שהשתמש בחפץ (טלית, תפילין, בגד כלשהו וכו') ועשה איתו מצווה או מאכל שבירך עליו וכד', האם יש בו קדושה, והאם אותו חפץ ישפיע לטובה לאדם אחר שישתמש בו (כגון בקדושה, יראת שמים או שמירה ממזיקים כעין קמיע). תודה.

תשובה

שלום רב,

יש מעלה בחפץ שצדיק השתמש בו, ויכול להשפיע לטובה, וכמו שמצינו כיוצא בזה במדרש (שיר השירים רבה פרשה א בפסוק לריח שמניך טובים) בית מדרשו של רבי אליעזר היה עשוי כמין ריס ואבן אחת היתה שם והיתה מיוחדת לו לישיבה. פעם אחת נכנס רבי יהושע התחיל נושק אותה האבן ואמר האבן הזאת דומה להר סיני וזה שישב עליה דומה לארון הברית.

בברכה,

הלל מאירס