נטילת ידיים לאחר נגיעה בחרקים

  • א' אב התש"פ

שאלה

האם צריך הכשר לתרסיסים קוטלי מזיקים? האם ניתן להרוג אותם על ידי שטיפת הרצפה כדי להימנע מאדי הרעל של הריסוס? כי למרות שקניתי תרסיס אקולוגי ידידותי לסביבה בכל זאת קיימת חשיפה לאדי הריסוס במיוחד משום ששטח הריסוס גדול והמון מזיקים כגון נמלים קיימים בבית. בנוסף האם עלי ליטול ידיים לאחר שטיפה שבה נתפסו מזיקים מתים בסמרטוט הרצפה ובאו במגע עם הידיים? תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

1. לא צריך הכשר.

2. אפשר להרוג את המזיקים ע"י שטיפת הרצפה.

3. יש לשטוף ידיים משום נקיות (יעויין שלחן ערוך סימן ד סעיף יט ומשנה ברורה ס"ק מה).

בברכה,

הלל מאירס