שמיטה

שנת שמיטה מהי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ואם אפשר לדעת בבקשה מה עושים בשנת שמיטה איך נזהרים במה וכד`. תודה מראש ליאור

תשובה

שלום וברכה

פתחי את התנ"ך בספר ויקרא פרק כה ותקבלי קצת רקע על שנת השמיטה. איסורי שמיטה ומצוותיה רבים הם, ובעיקרון על רגל אחת, אסור לזרוע ולנטוע, ולעשות פעולות להצמיח ולהשביח את תוצרת הארץ בשנת השמיטה. מותר לעשות רק פעולות בכדי לשמר את המצב הקיים, ולהציל מהפסד, וגם זה בהגבלות מסויימות. כמו כן, יבול פירות האילנות של שנת השביעית, מצוה מן התורה להפקיר אותם לכל העולם, ואסור לשמר את התוצרת כבשאר השנים.

אסור לסחור בפירות שביעית. אשמח להרחיב לך עוד לגבי פרטים שאת מעוניינת לדעת, כמו טיפול בעציצים ובגינה, אבל כמובן שלא אוכל לפרט במסגרת זו את כל הלכות שביעית. אם את מעוניינת ללמוד ביסודיות הלכות שביעית, אשמח להרחיב ולבאר לך כל פרט מהנ"ל שתשאל עליו.

בהצלחה - מנשה ישראל