תפילה וברכות

אמיתות דברי התורה והבריאה

  • ח' אב התש"פ

שאלה

שלום כהוד הרב.
אנו מנסים להשתדל להתעניין בתורה והלכה, המדע והיהודי החושב.
א. רציתי לשאול למה בתפילה אנו אומרים יוצר אור ובורא חושך?
הרי ה' ברא את האור וגם את החושך.
אני שואל מפני שלא תעלה חלילה שאלת אמונה בנוגע לבריאה, כי למדנו שהבריאה היא יש מאין ויצירה היא מתוך דבר שקיים.

שאלה נוספת היא בנוגע לצבעם של אנשים כהי עור למשל מיבשת אפריקה.
אני לא זוכר ממי שמעתי, או היכן קראתי, שהאנשים כהי העור פיתחו את צבעם הכהה במשך השנים כהגנה מפני קרני השמש החזקות, ונראה שמנגד, הבריאה היא בריאה מושלמת וככה הם נוצרו עוד מימי בראשית.

אשמח לקבל תשובה מכבוד הרב.
תודה רבה מראש.
באהבה והערכה, מיוסף.

תשובה

שלום וברכה

א. מבואר בדברי המקובלים יוצר אור הכוונה שבעולם היצירה זה בחינת אור לנו כי אנו מסוגלים להשיג. ובורא חושך בריאת חושך הכונה לעולם הבריאה שם זה חשך עבורינו כי אנו לא משיגים שם.

ב. הקב"ה ברא לכולנו אפשרות של שינויים לפי הצורך הקיומי שלנו ולכן כל מי שיגור במקום שהשמש חזקה יקבל צבע כהה במשך הזמן וזה חלק משלימות הבריאה שיש לנו הסתגלות לכל מקום.