אכילת קיטניות בפסח לאשכנזים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לשאול יש לי אישה במקום העבודה שאסור לה לאכול הרבה דברים ומותר לה לאכול קמח שיפון (עקב בעיות בריאותיות)ומכיוון שפסח אין קמח שיפון האם היא יכולה לאכול אורז אפילו אם בעדה של בעלה לא אוכלים. כמו כן האם מותר לאכול כוסמת בפסח תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ברוך השם, יש כיום בשוק מצותכשרות למהדרין שנאפו מ`שיפון` בדיוק למטרת האנשים האסורים לאכול חיטה. בסמוך לפסח אוכל לתת לך מספר טלפון מדוייק איפה משיגים את המצות המיוחדות הללו. מותר לאכול מצות של כוסמת בפסח.

בהצלחה - מנשה ישראל