לבנות בית מקדש בעצמנו

  • ט' אב התש"פ

שאלה

מישהו ממקום העבודה שלי העלה את השאלה: מדוע אנחנו לא בונים את בית המקדש בעצמנו כמו עולי בבל? יש מצווה "ועשו לי מקדש", למה אנחנו נמנעים מלקיים כלכך הרבה מצוות שקשורות למקדש?
הוא טוען שמקום המקדש ואבן השתייה ידוע...
תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אסתפק בדברים הקצרים של שו"ת ציץ אליעזר חלק יט סימן ל ד"ה ובנוגע לבנין

ובנוגע לבנין בית המקדש הרי אפילו החתם סופר ז"ל הכריע להלכה בחאו"ח סימן ר"ח שצריכים לכך נביא כדיעו"ש. [ויעוין בתוס' פסחים ד' קי"ד ע"ב ד"ה אחד, שכותבים "וכשיבנה משה ואהרון יהא עמנו" ע"ש וד"ל]

אי אפשר לבנות בית מקדש ללא נביא. אנחנו מחכים למה שאנו אומרים כל שנה בתשעה באב במנחה בתפילת נחם "כי אתה ה' באש הצתה ובאש אתה עתיד לבנותה.