האם כהן עם שיניים תותבות כשר לעבוד במקדש?

  • י' אב התש"פ

שאלה

למדנו בת"ת, במשנה ב"מסכת בכורות", שלכהן בלי שיניים אסור לעבוד במקדש, ותלמיד אחד שאל: מה היה הדין אם לכהן היה שיניים תותבות, האם מותר לו לעבוד במקדש?
וחלק מהתלמידים חשבו שמותר לו לעבוד במקדש וחלק חשבו שהוא אסור לו.
אשמח אם הרב יוכל לענות על השאלה בפרוט כדי שאוכל להראות לחברי את התשובה.

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

בפשטות מכיוון ששנינו במשנה (מסכת בכורות דף מד עמוד א) שטעם הפסול של כהן שנשרו שיניו לעבוד במקדש הוא מפני מראית העין. וכתב רש"י (שם דף מג עמוד ב) משום מראית העין - כגון הנך דקחשיב במתני' משום מראית העין שמאוסין לראות כגון שנשרו ריסי עיניו ושנטלו שיניו. ע"כ. לפי זה אם השתילו לו שיניים תותבות ואין ניכר כלל שהן תותבות, יותר לא שייך הטעם של מאוסין לראות, וממילא יהיה כשר לעבוד במקדש. וכן נקט הרב יצחק זילברשטיין שליט"א בספרו חשוקי חמד על מסכת בכורות (עמוד תפג).

עלו והצליחו מאוד,

הלל מאירס