יצירת קשר עם נערה למטרת חברות

  • י' אב התש"פ

שאלה

שלום הרב, אני יהודי דתי ושומר מצוות לפני כמה ימים ראיתי מישהי שהופיעה ליד המקום שאני מתנדב בו ועלתה לי תמיד המחשבה בראש "האם אפשר חברות בגיל 17" כי בכל זאת אני יודע את הכללים אני שומר נגיעה והכל לימדו אותי. רציתי לשאול את הרב מה דעתו בנוגע לכך ולמה.
אודה לתשובתך

תשובה

שלום רב,

אין היתר ליצור קשר עם נערה אם זה לא יכול להוביל לנישואין באופן מיידי, כי אי אפשר להימלט מהסתכלות אסורה (שהרי כל הסתכלות באישה לשם הנאה אסורה, ראה משנה ברורה סימן עה סק"ז), והרהורים אסורים וכו'.

מקורות: יעויין בהרחבה להגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק ד' (סימן ס).

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס