חברה והשקפה

כיצד באה לידי ביטוי בחיי האדם הדרישה להיות טוב וישר?

  • י"ב אב התש"פ

שאלה

האדם נדרש להיות טוב וישר. מה פירוש הדבר? כיצד זה בא לידי ביטוי בחיי היום יום? מה זה דורש מהאדם?

בתודה רבה
רחל

תשובה

שלום וברכה

דברים פרק יב

כִּי תַעֲשֶׂה הַטּוֹב וְהַיָּשָׁר בְּעֵינֵי יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ:

מלבי"ם דברים פרשת ראה פרק יב פסוק כח

  כי תעשה הטוב והישר בעיני ה', טוב שייך יותר על מצות שבין אדם למקום שאינו עושה אותם מפני יושר לבבו רק מפני שכן צותה החכמה העליונה וידוע שטוב ורע הם בחכמה, שכל דבר של חכמה יש בו שני דרכים א' טוב וא' רע וא"א שישיג אדם מעצמו מה טוב ומה רע רק ע"פ החכמה ותורת ה' כמ"ש בפי' ספר משלי,

ועל מצות שבין אדם לחברו שישרם ניכר לבני אדם שייך לשון ישר והיושר הוא בבינה כי הנהגה זו ישיג בבינת לבבו, וזה דעת ר"ע,

בברכה,

בנימין שמואאלי