חברה והשקפה

ענייני צער בעלי חיים בתעשיית המזון כיום

  • י"ג אב התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני מבין את העניין שאין צער לבהמה כשהיא נשחטת ואין בעיה של כאב לחיה.
וגם אני מכיר את העניין שהתורה מתירה לאכול בשר בהמה ועוף ודגים וזה מובן לי ברוך השם.

אבל יש עניין כיום שונה מבעבר, בלי קשר לבשר.
אלא לבעלי חיים.

בתעשייה הרי רוצים להרוויח כסף, וכדי להרוויח כסף צריך הרבה סחורה, כל הזמן ושהיא תהיה זולה למייצרים.
כמו שלמשל שיש פרי שהוא רק בעונה מסויימת, והוא כשלעצמו קצת חמוץ וקטן, אז כדי להרוויח כסף, יעשו חממות, יהנדסו אותו גנטית שהוא יהיה יותר מתוק ויותר גדול.

ואותו הדבר עושים לחיות משק.
לדוגמא,
הקב"ה תיכנן שגוף הפרה יפיק חלב מאז שהיא בהריון עד שהעגל לא זקוק לחלב.
אז טכנית אין בעיה לחלוב פרות, וגם התורה התירה את זה, אבל היום בתעשייה, כמו עם הדוגמא של הפרי,
מרביעים פרה באופן מלאכותי על מנת שהיא תייצר חלב, מפרידים ממנה את העגל לעיניה, ולפי מה שהבנתי נותנים לה הורמונים כדי שהיא תייצר יותר חלב.
ובשל כך העטינים שלה נעשית עצומים וכולי וכלי...

האם אין בזה בעיית צער בעלי חיים?

אני לא שואל בשביל תרעומת, אלא אני ממש סקרן לדעת מה ההלכה אומרת (:

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש חשש של צער בעלי חים בהרבה חלקים של תעשיית הבשר.

ראה את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/61669 וכן את מה שכתב הרב בלס בעניין זה https://www.hidabroot.org/article/82824