השקעת כספי מעשרות

  • י"ז אב התש"פ

שאלה

שלום רב,
אני נוהג לתת חומש כבדרך קבע ממשכורתי החודשית (לצרכי של תורה, זיכוי הרבים, ישיבות, תלמידי חכמים) ואשתי נוהגת לתת מעשר.
בחודשים האחרונים, שמרתי את כספי החומש שלי בניכוי עשירית מכספים אלו שאותם העברתי כדרכי. מכספי משכורתה של אשתי המשכנו לעשר כרגיל.
שאלתי היא (השהיית הכספים נועדה עד לרגע שאבין את התשובה ולא משיקולים שליליים):
1) האם ניתן להשקיע את כספי החומש הללו בהשקעת נדל"ן (לדוגמא) שהיא יחסית בטוחה ובבוא הזמן כשההשקעה תחזור, לתת את כל כספי החומש שהושקעו מראש פלוס חומש מהרווח?
2) אם התשובה לשאלה הקודמת היא כן - נניח שחסר לי כסף כדי להשלים את ההשקעה, האם אני יכול לקחת הלוואה מהבנק ולשלם כל חודש את ההחזר מהחומש החודשי, כך שבסוף כל ההשקעה תתבסס אך ורק על החומש?

תודה, מקווה שהשאלות מובנות.

תשובה

שלום וברכה

ראשית אין לאדם להשקיע את כספי המעשרות אלא להעבירם לעניים וכדו'.  אולם את החומש מותר להשקיע כי אין חובה לתת חומש כלל.

במקרה והאדם השקיע כספי צדקה הרי שכל הרווחים הם של הצדקה ולא שלך.

בהצלחה,