האם הורדת שירים מיוטיוב זה גזל?

  • י"ט אב התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
כבר יצא לי לשאול רב בעניין שאמר לי שכיוון שאינטרנט זה רשות הרבים והזמר מעלה את זה על דעת שזו רשות הרבים, אז אין בכך גזל.
אבל ידוע לי שביוטיוב מקבלים כסף על הצפיות ועל הפרסומות לפני השיר, כך שיוצא שכששומעים את השיר שהזמר העלה בעצם הוא מקבל כסף על הצפיה. לכן אם אני מורידה את השיר ושומעת אותו בנגן, אני בעצם "עוקפת" את העניין והזמר לא מקבל על כך כלום.
השאלה אם יש בכך גזל, או שאכן זה נכון שבגלל שיוטיוב זו כביכול רשות הרבים (למרות שרוב ההורדות בימינו מיוטיוב הן לא רשמיות) אז זה לא גזל?

תשובה

שלום וברכה

מה שאין אפשרות חוקית להוריד, אין בו היתר זה.