חברה והשקפה

למה דווקא תינוק האדם גרוע מוולדות החי?

  • כ' אב התש"פ

שאלה

למה וולדות החי מיום הוולדן ברובן כבר יכולות ללכת ולאכול בעצמן בעוד תינוק של נזר הבריאה נולד "נכה" שצריך להחזיק אותו ולהאכיל אותו ואינו יכול לדבר?

תשובה

שלום וברכה

נאמרו הרבה הסברים ואכתוב מעט מהם

א. שור בן יומו קרוי שור כי אין לו כל צורך ומקום להתקדם ברוחניות וכרוחני כן הגשמי. התינוק אמור להתקדם ולהתפתח רוחנית ולכן הוא גם נולד חסר ישע ומתקדם לאיטו ומהגשמי נסיק לרוחני.

ב. האדם אמור להיות משפחתי ומחובר להוריו ולכן הוא נברא בצורה שההורים יטפלו בו שנים רבות וכך הוא מתחבר להוריו.

ג. כדי שהאדם לא יתגאה על הברואים כי יראה שהוא בגשמיות הפחות שבברואים ורק בשכלו ובשנמתו הוא הנעלה ביותר מכל הברואים.