שמיטה

גידול עציץ נוי בשנת שמיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! ברצוני לדעת הם מותר לקנות ולגדל עציץ במבוק(הניזון ממים בלבד) בשנת השמיטה והשביעית עוד באותו נושא האם מותר ללעוס גת(שגבעוליו קשים) בשנה זו מי שמקפיד בדר"כ על בד"ץ בכשרות האם יכול לאכול קופסת שימורים של דג אנשובי עם כשרות רגילה בשורות טובות אשריכם!

תשובה

שלום וברכה

א. לא לקנות.

ב. מבלי להיכנס לעצם השאלה אם מותר להתעסק עם סמים קלים כמו לעיסת קת, נראה מדברי הפוסקים שיש להשוות שאלת קדושת השביעית בעלי ההקאת לשאלת קדושת השביעית בעלי הטבק.

ומכיון שרבים העלו שבעלי טבק יש קדושת שביעית, כך גם עלי הקאת אם גדלו בארץ ישראל בשנת שביעית בידי יהודים יש לנהוג בו קדושת שביעית, שהנאתו וביעורו כאחד [לפי המידע שלי לועסים ומוצצים את המיץ שבתוך העלה, עד פליטת הצמח הלעוס].

בדגים שבקופסאות שימורים ישנן שאלות כשרות מורכבים, מבדיקת סימני הדג לפני הקילוף, ועד השגחה שלא לכובשו יחד עם דגים טמאים, עד הבישול הסופי על ידי יהודי, ומי שמקפיד על כשרות מהודרת צריך להקפיד על כך גם בדגים שבקופסאות שימורים.

בהצלחה - מנשה ישראל בהצלחה - מנשה ישראל