חברה והשקפה

אם חטאתי בענק אני צריך למות או להמשיך לחיות ולכפר על זה?

  • כ"ו אב התש"פ

שאלה

שלום, לאחרונה התחזקתי באמונה, התחלתי לשמור שבת, להניח תפילין ולהתפלל כל יום. אך ההורים שלי מאוכזבים ממני, ואם להגיד את האמת, גם אני מאוכזב מעצמי, אני הפרתי את האמון של ההורים שלי בי, לא תמיד הקשבתי למה שהם אמרו לי וגם לא כיבדתי אותם, ולאחרונה גם הבנתי, שזלזלתי בהם. אני גם ברחתי מספר פעמים, גנבתי מהם וגם ממכולת, ועכשיו, אני מבין מה שעשיתי, ואני פשוט שונא את עצמי, ורציתי לדעת אם אני צריך למות, או שעליי להמשיך לחיות ואיכשהו לכפר על זה. אני לא מפחד למות, אני יודע שזה מגיע לי, אבל אני רק רוצה לדעת מה אני צריך לעשות, ואיך עליי להמשיך.

(אני לא מתכוון להתאבד או משהוו, אני רוצה לדעת מה לעשות, ואני לא צריך שיזמינו לי משטרה וזה, אני רק רוצה לדעת מה לעשות)

תשובה

שלום וברכה

לא מגיע לך למות. מגיע לך חיים טובים מתוך תשובה ושמחה והכרה במעלות שלך ובמצוות הרבים שאת העושה ובד ובבד לכפר על הטעויות שנעשו. עליך להעריך את עצמך מאוד מאוד ולא לזלזל בך כלל

אין להגדיל את החטאים האלו שכעברת גם אם עברת מה שעברת. חלילה לשנוא את עצמך. תזכור שה' אוהב אותך בכל מצב ועל כל חטא אפשר לשוב בתשובה

אשמח לסייע לך עוד ככל האפשר, תוכל לכתוב לי עוד ואשתדל להמשיך לחזק אותך.