נשים

לגבי סדר לבישת בגדים בהלכה - האם גם נשים חייבות בסדר זה?

  • כ"ז אב התש"פ

שאלה

לגבי סדר לבישת בגדים בהלכה - האם גם נשים חייבות בסדר זה? (לדוגמא: ללבוש קודם נעל ימין, ואז נעל שמאל, ואז לקשור נעל שמאל ואח"כ לקשור נעל ימין. ובחליצה: להוריד קודם צד שמאל, וכו').

תודה רבה מראש על התשובה!

תשובה

שלום רב,

גם אישה צריכה לנעול נעל ימין תחילה. וגם לעניין הקשירה טוב יותר שתקדים לקשור נעל שמאל (יעויין הלכה ברורה סימן ב סעיף ו).

ובחליצת הנעליים, יש לה לחלוץ נעל שמאל תחילה, כי זהו כבודה של ימין (שלחן ערוך אורח חיים סימן ב סעיף ה, ומשנה ברורה סק"ח).

בברכה,

הלל מאירס