חברה והשקפה

יהודים שונאי ישראל

  • כ"ט אב התש"פ

שאלה

היתכן שיש בקירבנו יהודים שונאי ישראל המעוניינים בהשמדת המדינה ובהפיכתה לכל אזרחיה? מי הם אותם יהודים והאם הם ראויים להיקרא כך? והכוונה היא לא לנטורי קרתא ודומיהם, אלא לשמאלנים עוכרי ישראל

תשובה

שלום וברכה

יש לדאבונינו יהודים טובים מזרע ישראל שלא קיבלו כלל חינוך יהודי, לצערינו הם אינם יודעים כלל על מציאות הבורא ואמיתות התורה, הם לא יודעים כלום על ערך עם ישראל ועל מתנת ה' לעמו את ארץ ישראל, הם לא מבינם כלל בקדושת הארץ ובקדושת האדם היהודי. הם אינם אשמים בכך כלל, לא לימדו אותם ולא חינכו אותם שום חינוך יהודי.

כאשר אדם בעל מידות טובות ללא אמונה הרי הוא נעשה הומני ולא מבין מדוע מדינת ישראל היא מדינת היהודים. הוא לא מאמין כלל בתורה הרי בבית ספר לימדו אותו רחמנא ליצלן שאין דברי התורה נכונים עפ"ל, צחקו על גדולי אומתינו ומה יעשה הבן ולא יחטא? מדוע יחשוב שיש צדק בכך שפיסת ארץ זו שייכת רק ליהודים ואל לכל האזרחים שוה בשוה? האשמה אינה בו אלא במנהיגי המדינה שנותנים לחנך את מיליון ילדי ישראל תוך זילזול בתורה זילזול במסורת ולימוד אפיקורסות כחלק מתכניות הלימוד בבית הספר.

נתפלל שכל עם ישראל ישוב בתשובה וכולם יטו שכם לעבוד את ה' בלב אחד אמן!