מסולמי אינו גוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!האם זה נכון שמוסלמי אינו נחשב גוי ומותר לי להתפלל בביתו(את תפילותיי כמובן)ואם זה נכון אז מי נחשב לגוי מבחינת הדתות שבעולם

תשובה

שלום וברכה

כל גויי הארץ [מלבד היהודים] מוגדרים כבני נח המצווים על אמונה באל אחד, ובעוד שש מצוות. גוי שקיבל עליו דת האיסלאם, נחלקו הפוסקים, יש אומרים כי מכיון שדת האיסלאם מכירה באל יחיד, שברא את העולם אין בדת זו משום עבודה זרה, ומכיון ששבע מצוות בני נח כלולים בדת האיסלאם הרי שאם יעשה אותם [בגלל מצוות משה `ולא בגלל ציוויו של מוחמד`, יהיה בכלל חסידי אומות העולם, שיש להן חלק לעולם הבא, ויש האומרים כי גם בדת האיסלאם יש מוטיבים של עבודה זרה, מכיון שהאבן השחורה במכה שאליה מכוונים המוסלמים את תפילותיהם היא אבן ששימשה כעבודה זרה בזמן הקדום שלפני מוחמד, הרי שהחגיגה סביב האבן יש בה משום עבודה זרה.

ובקיצור, כל גויי הארץ הם בכלל הגויים, אלא שגוי המקיים את שבע המצוות ממלא את היעוד שלו בעולם, ואילו גוי שאינו ממלא את שבעת המצוות ייענש על כך, ונכון שהמוסלמים קרובים יותר לשמירת יעוד הגוי בעולם מאחר והאמונה המוסלמית בעצם מאמינה באל אחד, מה שאין כאן אמונת הנוצרים מיסודה מושתת על שטויות במהות האלוקים, ומאמינים אמונת שילוש כידוע.

בהצלחה - מנשה ישראל