זוגיות

שידוכים

  • א' אלול התש"פ

שאלה

אני עוד מעט נכנסת לשידוכים (חרדייה מבית)
תמיד יש לי תחושה - שאם אני אתחתן אם הבחור הראשון שאני אפגש (כי הוא ימצא חן בעיני), אז אני אפספס את האלה הבאים אחריו, אולי הם יהיו יותר טובים? כיצד אוכל לתקן תחושה זו אצלי? או שאולי זה נכון, ולא צריך להתחתן עם הבחור הראשון למרות שמיוצא חן בעיני וכו?
אשמח לתשובה, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין לשלול בחור בתקוה שאולי יגיע בחור אחר טוב יותר. אם הבחור מוצא חן בעינייך תודי לבורא עולם שאת לא צריכה לעבור סרט של פגישות ואכזבות וחרטות. לפעמים שוללים את הבחור הראשון כי אולי אמצא משהו טוב יותר, לאחר מכן כל ההצעות חלשות יותר והלב תקוע בבחור הראשון.

תזכרי שמה' יצא הדבר וכל השידוכים הם מאת ה' ואנו כחומר ביד היוצר ואין לנו לחשוש יותר מידי אלא לבטוח בה' שיעשה עבורינו את הטוב וכך תעברי את הזמן הזה הקלות וברוגע ובשמחה.

בברכת הצלחה מהרה,