תפילה וברכות

אלול

  • ד' אלול התש"פ

שאלה

בימי הסליחות שאני אומר תתחנון בסליחות האם גם תפילה אני צריך להגיד תתחנון אני מתפלל יחיד בבית ולכן אני אומר רק תתחנון הראשון השאר במחשבה כפי שכותב הבן איש חי
שאלה שניה לא קשורה הרי מלא כל הארץ כבודו וחשמתלבשים כתבתם שחצריך כמה שיותר מתחת לשמיחכה אבל גם שם נמצא השם יתברך
תוד רבה

תשובה

שלום וברכה

אומרים גם תחנון.

בקשר למלא כל הארץ כבודו הכוונה היא שצריך לכבד את הבורא ולכן מלבישים את הבגדים מתחת לשמיכה כאות כבוד לבורא עולם. הקב"ה הרי רואה גם מתחת הבגדים ועל כן בוודאי אין הכוונה אלא לאות כבוד לבורא עולם.