שו"ת ראש השנה

זכרינו לחיים

  • ד' אלול התש"פ

שאלה

אוטוטו נכנסים לעשי"ת והבקשה יוצאת כאלו מאליה "זכרנו לחיים"
האם חייבים להוסיף זאת? הרי בסופו של יום מי שלא אמר לא חוזר. וישנם רבים שיעדיפו לדלג. וכמאמר הכתוב "למה יתן לעמל אור וחיים למרי נפש - המחכים למות ואיננו ויחפרוהו ממטמונים - השמחים אלי גיל ישישו כי ימצאו קבר"

תשובה

שלום וברכה

אין לדלג ויכוון הרבה גם באמירת וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך ואז יזכה לחיים טובים ומאושרים מתוך רוב נחת.

בעזרת ה' השנה הבאה תהא שנת ישועה ובכל העניינים וחייך יהיו טובים ושמחים ומאושרים לאורך ימים ושנים טובים.