תפילה וברכות

לגבי ברכת סלח לנו אבינו בתפילת שמונה עשרה

  • ו' אלול התש"פ

שאלה

לכבוד הרב שליט''א,
שלום וברכה
רציתי לשאול מה המשמעות של ברכת סלח לנו אבינו ...מחל לנו..כי פשענו בשמו''ע, אם כדי לזכות לתקן בצורה שלמה יותר-צריך לחזור בתשובה על כל חטא בנפרד עם ארבעת שלבי התשובה.
כלומר לאיזה חטאים מועילה הברכה הנ''ל?
תודה רבה וישר כח

תשובה

שלום וברכה

הוידוי הזה עוזר כמובן על כל החטאים יחד. אמת שתשובה כראוי היא בוידוי פרטני אבל אי אפשר לתקן בנוסח קבוע וידוי פרטני שאי אפשר לדעת מי חטא במה.