חברה והשקפה

רבי עקיבא בחורבן

  • ח' אלול התש"פ

שאלה

איך יכל רבי עקיבא לשחוק כשראה את החורבן? גם אם היתה לו אמונה מוחשית בדרגות גבוהות שאין לנו מושג בהם והוא ראה בחורבן זריעה וראה בשועל את הילדים וילדות משחקים ברחובותיה, עדיין כעת זה לא הזמן המתאים לשחוק ובשעת אבלא אבלא מה גם שהדבר יכול להיראות כאדישות וזלזול בכל החורבן ובכל הדור ההוא

תשובה

שלום וברכה

ר' עקיבא הלך עם גדולי התנאים ומדובר בשנים לא רבות לאחר החורבן ורבי עקיבא ראה צורך להחדיר בהם את האמונה בעת הקושי הנורא בשנים שלאחר החורבן ולכן היה משחק ומסביר להם שיש להתחזק כי בוודאות תתקיים נבואותו של זכריה.