האם מותר לשמוע קול זמר של אישה בהקלטה?

  • ט' אלול התש"פ

שאלה

שלום,

האם מותר לשמוע קול זמר של אישה בהקלטה וכו'?

אשמח לקבל מקור לעניין.

תודה

תשובה

שבוע טוב,

אסור לגבר לשמוע קול זמר של אישה משום קול באישה ערווה (יעויין שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף א, ומשנה ברורה סימן עה ס"ק יז).

ומכל מקום מעיקר הדין אפשר להקל לשמוע קול זמר של אישה בהקלטה, וכמו שהביא בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן קח אות מג) מספר ישיב משה טורצקי (עמוד יד) בשם הגרי"ש אלישיב, שהשומע קול זמר של אשה ברדיו, אפילו אם מכיר אותה, מותר, כי אין זה קול אשה ממש, אלא חיקוי של קולה על ידי גלי חשמל. ע"ש. וכן הובא בשם הגרי"ז מבריסק זצ"ל, וכתב שם, שדבריהם נכונים, ושיש לסמוך על זה להקל (ביביע אומר לא ציין היכן הובא כן בשם הגרי"ז זצ"ל, ויש לציין שכן הוא בספר עובדות והנהגות לבית בריסק חלק ד' עמוד לג).

אמנם פשוט שכל מה שאפשר להקל בזה, הוא דווקא כשהמילים של השיר נקיות לחלוטין, ולא נגרם לשומע שום הרהור עבירה, אולם בהעדר אחד מתנאים אלו אסור.

בברכה,

הלל מאירס