מהי משמעות הנחת תפילין?-

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה פשר הנחת תפילין, אני יודע שזה חוק ואין סיבה גלויה לדבר אך בכל זאת הייתי רוצה לדעת האם ישנה סיבה ידועה

תשובה

שלום

אנחנו בהיותינו בגוף גשמי לא נוכל להשכיל את המשמעות וההשפעה הישירה על הנשמה מכח קיום מצוות הנחת תפילין, שלפי האמת זוהי השפעה ישירה ומדהימה כמו לחיצת מתג החשמל, ואף יותר מכך. כיום גילה הקב"ה דרך לבני האדם לראות בהשפעה הישירה המדהימה בבדיקת ההילה שסביב האדם, שכפי הנראה בכלי בדיקת ההילה הרי שבשעה שהאדם עטור בתפילין ההילה שלו עולה בקפיצה אדירה לנקודה מאוד עליונה.

אפשר לראות את התוצאות בדיסק צפיה שיש לנו הנקרא SPIRIT טמיר ונעלם מס. 2, סוד הילת האדם. כל זה מלבד העניין הפשוט, שבקיום מצוות תפילין כמו שצריך עם הכוונה המבוארת בשולחן ערוך בזה הלשון: "יכוין בהנחתם שצונו הקב"ה להניח ארבע פרשיות אלו שיש בהם יחוד שמו ויציאת מצרים על הזרוע כנגד הלב ועל הראש כנגד המוח כדי שנזכור נסים ונפלאות שעשה עמנו שהם מורים על יחודו ואשר לו הכח והממשלה בעליונים ובתחתונים לעשות בהם כרצונו וישתעבד להקב"ה הנשמה שהיא במוח וגם הלב שהוא עיקר התאוות והמחשבות ובזה יזכור הבורא וימעיט הנאותיו", כמובן שאחרי הכונה נמשכים המעשים והנפש נוטה יותר ויותר לכיוון הנכון.

בהצלחה - מנשה ישראל