מהי מטרת התפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.אם יש אדם חולה ואנחנו מתפללים לרפואתו והקב"ה לא רוצה לרפאאו מה "שווה" התפילה 2. מה מטרת התפילה

תשובה

שלום וברכה

א. לפי התורה הקב"ה שומע לתפילת האדם, ואם האדם מבטל עצמו בדביקות להקב"ה בתפילתו, ומשליך עליו יהבו, הקב"ה גם מתרצה בתפילה, וכמו שאומרים בנוסח התפילה: מתרצה ברחמים ומתפייס בתחנונים".

אכן, ישנן גזירות חתומות שלא ניתנות לשינוי, כמו אדם שהגיע זמנו לחזור לכור מחצבתו, ולהיפטר מהעולם הזה, וכדומה, אבל גם במקרה זו ביארו בספרים הק` שיש אפקט לתפילה, אפי` בעניין אחר ממה שביקשו, לעתים התפילה תעזור לנשמה בבואה לבית דין של מעלה, ולעתים התפילה תעזור לצאצאי האיש שעליו התפללו.

ב. מטרת התפילה, לבטא בשפתיים את הקשר בל ינותק מהנברא לבוראו, וההתבטלות שהאדם מראה כלפי זה שברא אותו בכך שהוא נזקק לו בכל עת זוהי אחת מהמטרות של הבריאה כולה, ככתוב בתורה: ומי גוי גדול אשר לו אלוקים קרובים אליו כה` אלוקינו בכל קוראינו אליו.

בהצלחה - מנשה ישראל