נשים

האם מותר לאישה לראות אישה לא צנועה?

  • ט"ז אלול התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש תוכנית שאני רוצה לראות (אני זכר), יש פרקים שמופיעות שם נשים לא צנועות או קטעים לא צנועים אבל לא בכל פרק, האם אפשר לתת לנקבה לראות את התוכנית ואז היא תגיד לי אילו פרקים מותר לי לראות ואילו לא או באיזה חלק בפרק יש נשים לא צנועות על מנת שאני ידלג עליהם, לסיכום השאלה היא האם אסור לה לראות נשים לא צנועות כמו שאסור לגבר שאז אדע אם אני לא מכשיל אותה... תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

שלום רב,

אין איסור הלכתי לאישה לראות אישה אחרת לא צנועה, אולם זה עלול להזיק ולקרר את הרגש בענייני צניעות (יעויין בספר חינוך ישראל חלק א' עמוד שב). אשר על כן אין איסור לבקש ממנה, אך נכון להימנע. ואם אתה מחליט בכל זאת לצפות, ודאי שאתה צריך לבקש ממנה - כדי שלא תיכשל באיסור.

בברכה,

הלל מאירס