חברה והשקפה

מוסר מראיית מקרה של כמעט רצח

  • י"ז אלול התש"פ

שאלה

שלום הרב,

הנני מתגורר בקרית ים ואתמול במוצאי שבת בעת חזרתי הביתה מבית הכנסת הייתי כמעט נוכח בנסיון הרצח שהיה.
כ 50 מטר ממקום האירוע שמעתי את היריות ולאחר מכן ראיתי את הקורבן שוכב על הרצפה מתבוסס בדמו.
אם גלגלו שאהיה קרוב כ"כ לזירה ואראה זאת במו עיני, אני מאמין שהקב"ה מבקש להעביר לי מסר כל הוא.
הרב זמיר גם דבר על זה פעם באחת מהרצאותיו : שבמקרה שקורה אסון חס ושלום , יש אדם שנוכח ממש באותו מקום, אדם אחר שנמצא רחוק, אדם אחר שרק שמע על זה וכד'.
כל אחד פוגש את המקרה באותו האופן שנגזר ולכל אופן משמעות אחרת.

שאלתי היא מה ניתן ללמוד מכך ? מה צריך אני לתקן ?
כמובן שאינני מושלם , אנוכי חוזר בתשובה כ 8 שנים ומשתדל לדקדק במצוות ולהיות באמת קרוב לבורא עולם, אך הארוע אתמול מאוד צמרמר אותי וגרם לי תחושת אשמה נוראית.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

לא אוכל לדעת מה הסיבה שה' גרם שתגיע לשם. התחזקות בעניינים של בין אדם וחבירו שעל כך אמרו חכמים שהלבנות פני חבירו משולים כרציחה ולכן ראוי להתחזק בזה.