שו"ת יום כיפור

נעליים בת"ב ויו"כ

  • י"ט אלול התש"פ

שאלה

שלום וברכה לרבנים המשיבים שליט"א ה' עליכם יחיו. שאלה. לפני מס' שנים אמר לי מאן-דהוא כי לדעת החזו"א "נעלי-יו"כ" הינם בעייתים כי למרות שהם לא עשויים עור הם עשויים עם עץ במדרס ונוחים כמו כל נעליים אחרים. לא מרגישים שום עינוי בלבישתם. ממילא אסור ללובשם ומאידך גיסא אין שום בעיה לערוך איתם קידוש-לבנה. ובעקבות כך הרבה בני-ברקים חזונישיקים הולכים יחף. מאז הפסקתי ללכת עם נעליים והסתדרתי מראש עם לינה באיזור הביכנ"ס כך שלא אצטרך להסתובב יותר מדי ברחובות עם כל החצץ. רציתי לשאול הלכה למעשה האם ידוע לרבנים דבר שכזה? נכון או לא נכון? והאם זה ראוי או לא ראוי? האם אין בכך משום זלזול בכבוד יו"ט? וכן בכך שביום הקדוש בשנה עוברים לכאורא על מאמר חז"ל "לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו ויקנה מנעלים לרגליו"? והאם יש בזה משום נדר שיצטרך התרה או שזה מנהג של טעות / של שטות ובטל מעיקרו מאליו? ילמדינו המורה ושכרו רב מן השמים.

תשובה

שלום וברכה

אין זה שום פגיעה בחג הרי יום כיפור זה אכן מיועד ללכת בלי נעליים.

אמת שיש פוסקים רבים שטוענים שאסור ללכת עם נעליים נוחות אף שאינם מעור. החמיר תבוא עליו ברכה. אם תרצה לשנות תצטרך לעשות התרת נדרים לעניין זה.