חברה והשקפה

אמונה שהכל מהשי"ת ועניינים שבין אדם לחברו

  • כ' אלול התש"פ

שאלה

אם כולם יאמינו שהכל מהשי"ת ואין אדם נוקף אצבעו אלא אם כן מכריזין מלמעלה - אז כל ענינים שבין אדם לחברו הרי הופכים לעניינים שבין אדם למקום לא כן?
אם אני כועסת על מישהו שפגע בי בעצם ח"ו אני חסרת אמונה שהכל מהשי"ת?

ואז זה נהפך לעניינים שבין אדם למקום?

תשובה

שלום וברכה

אמת שמצד אחד יש לאדם לדעת ולהאמין שכאשר האדם פוגע בך הרי שזה לא היה יכול להתקיים ולקרות אלא בגזירת שמים בלבד וכמאמר דוד המלך

שמואל ב פרק טז (י) וַיֹּאמֶר הַמֶּלֶךְ מַה לִּי וְלָכֶם בְּנֵי צְרֻיָה כי כֹּה יְקַלֵּל כִּי יְקֹוָק אָמַר לוֹ קַלֵּל אֶת דָּוִד וּמִי יֹאמַר מַדּוּעַ עָשִׂיתָה כֵּן:.

אולם מגלגלין חובה על ידי חייב וכאשר מישהו פוגע בנו יש לנו זכות להתלונן בפניו מדוע קילתת אותי ומדוע פגעת בי כי מבחינתו האדם בבחירתו הרעה פגע בו אף שעצם הכאב והפגיעה כבר היתה בגזירת עליון הרי לא נגזר מי יפגע בו והאדם עצמו עוד היה יכול לקבל את ארך אפו של בורא עולם וכך להינצל מהפגיעה לגמרי לאחר התשובה.

בהצלחה,