חברה והשקפה

אני בן 17 בעל תשובה ואני מתקשה מבינה חברתית. אשמח לדעת הרב!

  • כ"ד אלול התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני מתחזק מאז הבר מצווה, ואני מרגיש עכשיו יותר מאי פעם שאני מאוד לא שייך לתיכון שאני נמצא בו (תיכון שלא הולך על-פי התורה ומצוות).
אני אוהב את כולם שם אהבה עזה שהרי הם יהודים ורובם ככולם בעלי לב זהב; וגם הם אוהבים אותי.

העניין הוא שאני כבר לא מרגיש שייך כל כך.

לפני ההתחזקות הייתי בקשר יותר חזק עם כמה חברים, אבל עכשיו אני לא מוצא על מה לדבר יחד/איך להינות יחד, ולדבר איתם על תורה ומצות לא תמיד שייך.

די קשה לי מבחינה חברתית כי אני לא מכיר נער בגילי ששומר תורה ומצוות שהוא "באותו ראש" כמוני.
אני עכשיו בכיתה י"ב כך שלא כל כך רלוונטי לעבור לישיבה למרות שאני מאוד רוצה.

אשמח לתשובת הרב!!
אני מקווה שההודעה לא העציבה את הרב, כי אני לא עצוב, אלא מבקש בשמחה מהרב עצה (:

תשובה

שלום וברכה

האם אתה הולך לשיעורי תורה? בדרך כלל בשיעורי תורה אתה יכול למצוא חברים נוספים שהם מאותו מצב שלך ויש שם רב שמכוון אותך וזה מיקל מאוד בעליה בדרך ה' בלי בעיות בחברה

בכל מקרה אציע שתשלח לי מס' טלפון ונשוב איליך לסייע לך בעניין בעצה טובה ונכונה בעז"ה לפי מצבך.