חברה והשקפה

גמרא

  • כ"ו אלול התש"פ

שאלה

שלום וברכה הייתי רוצה לדעת למה הגמרא מביאה את כל הלימודים הקושיות והתרוצים למה לא את הלכה הסופית וזהו בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקצרה ואם יש צורך אאריך עוד.

רק בלימוד הגמרא עם הקושיות והתירוצים וכל העומק מגיעים להבנה אמיתית ולדעת איך להקיש ואיך לדמות כל מקרה להלכה למעשה.

מלבד זאת הלימוד והתעסקות במחשבה מה רוצה הבורא שהוא לימוד הגמרא, מזדככים ומתקרבים ומתחברים לבורא עולם.

בהצלחה,