חגים ומועדי השנה

אני נמצאת בבידוד, איך אשמע תקיעת שופר?

  • כ"ח אלול התש"פ

שאלה

שלום רב,
אני נמצאת בבידוד עם קורונה מה אני אעשה עם תקיעת שופר?

תודה

תשובה

שלום רב,

אם תוכלי להשיג בעל תוקע שיתקע בשופר מחוץ לביתך ואת תשמעי את התקיעות דרך החלון, מה טוב ומה נעים.

ואם לא, את צריכה לזכור שנשים פטורות מתקיעת שופר (שלחן ערוך סימן תקפט סעיף ג), אלא שאם שומעות תקיעת שופר מקבלות על זה שכר כמי שאינה מצווה ועושה (משנה ברורה סק"ח), ונמצא שאת לא מבטלת שום מצווה שאת חייבת בה. וגם תקבלי שכר טוב מאת ה' על עצם רצונך לשמוע תקיעות, וכמו שאמרו חז"ל (ברכות דף ו עמוד א) אפילו חישב אדם לעשות מצוה ולא עשאה מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה.

ואפילו אם נהגת לשמוע תקיעת שופר בשנים עברו, ולא אמרת שאת נוהגת גן בלי נדר, את לא צריכה לעשות התרת נדרים אם בדעתך לחזור למנהגך הטוב בשנים הבאות. ואם את נשואה, על צד היותר טוב תבקשי מבעלך לכוון עלייך בהתרת נדרים בערב ראש השנה (שו"ת יביע אומר חלק ב' חלק אורח חיים סימן ל).

שנה טובה ובשורות טובות,

הלל מאירס