חגים ומועדי השנה

ברכה על הסימנים בסעודת ראש השנה

  • כ"ט אלול התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול בראש השנה אחרי שעושים קידוש נוטלים ידיים ומברכים המוציא ואוכלים כזית פת האם עצם העובדה שברכתי על הלחם איך זה שאני מברך גם על כל הברכות בראש השנה על התמרים סלק וכו'
הרי הלחם פוטר את הכל לא?

תודה רבה :)
שנה טובה

תשובה

שלום רב,

ברכת המוציא פוטרת דווקא מאכלים שהדרך ללפת בהם את הלחם, אולם פירות שאין דרך ללפת בהם את הלחם, אינם נפטרים בברכת המוציא, ויש לברך עליהם בתוך הסעודה (שלחן ערוך סימן קעז סעיף א), וזוהי הסיבה שמברכים על התמר בליל ראש השנה.

אמנם כל הסימנים שהם ירקות (כמו רוביא ודלעת) וכן הראש של כבש נפטרים בברכת המוציא ואין לברך עליהם בתוך הסעודה (ראה שלחן ערוך שם, וחזון עובדיה ימים נוראים עמודים צו, צח).

שנה טובה ומבורכת,

הלל מאירס