נשים

האם נשים חייבות בקריאת שמע ושמונה עשרה?

  • ב' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום, הבנתי שנשים חייבות בתפילה אחת ביום, רציתי לדעת האם הן יכולות לצאת ידי חובה בברכות השחר? או שהן מחוייבות גם בקריאת שמע ובתפילת עמידה (18). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. נשים פטורות מקריאת שמע, ומכל מקום נכון שיקראו כדי לקבל עליהן עול מלכות שמים (שלחן ערוך סימן ע סעיף א), ויקראו לפחות פסוק ראשון (רמ"א שם) עם ברוך שם וכו' (לבוש שם), אך אינן צריכות להקפיד על זמן קריאת שמע (אשל אברהם מבוטשאטש שם).

2. לפי מנהג בנות אשכנז יש חיוב להתפלל כל יום תפילת עמידה של שחרית ומנחה (משנה ברורה סימן קו סק"ד), ולפי מנהג בנות ספרד יש חיוב להתפלל תפילה עמידה אחת ביום. ויכולות לבחור אם להתפלל שחרית או מנחה או ערבית, אלא שישנה עדיפות שיבחרו בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס