שו"ת יום כיפור

פדיון כפרות

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום, שאלו בדף פדיון כפרות שלכם באתר:
"אפשר לעשות לכל בני הבית יחד?"

ועניתם:
פדיון כפרות עושים לכל אחד מבני הבית בנפרד. זכרים ונקבות גדולים וקטנים ואפילו תינוקות בני יומם.

אז אני לא מבין. אם ברצוני לעשות פדיון כפרות עבור 6 בני משפחתי, הרי אני עושה את בפעם אחת עבור כולם. הלא כך? אם לאו, מה אמור לעשות?

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה עושים לכל אחד ואחת בנפרד את פדיון הכפרות ולא לכולם בבת אחת. בדיעבד אפשר לעשות לכולם בבת אחת.