תפילה וברכות

תפילה בלחש \ עניין בקשת זיווג

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום.

1) קשה לי מאד להתפלל שחרית לוקח לי זמן רב בין 3-3.5 שעות. אני מתפלל את כל שחרית בלחש כיון שאם אומר בקול יקח לי זמן רב הרבה יותר. לכן אני מתפלל בלחש כל תפילת שחרית. אך עדיין לוקח לי זמן רב ביותר. מה אפשר לעשות? אם יש טעם שאקצר את התפילה כל יום?

2) האם מותר להתפלל לה' שיזמן לי את בת זוגתי שהיא הזיווג משורש נשמתי ושאם כבר לקח אותה לאשה גבר אחר - האם מותר לבקש מה' שיפעל שיתגרשו או שתתגרש ממנו במהרה כהרף עיין ושאי"ה יפגיש אותנו? כי הרי היא איננה זיווגו!

תשובה

שלום וברכה

1. האם אין לך אפשרות לקרוא קצת יותר מהר את התפילה? האם אתה חוזר על כל מילה פעמיים?

2. רק לבקש שה' יזמין לך את הזיווג המתאים משורש נשמתך. הוא יסדר את הענינים על הצד הטוב ביותר.