שאל את הרב - כללי

הקב"ה הבטיח שלא יביא מבול של מים, אבל מבול של אש כן?

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני קראתי בפרשת נח שהקב"ה לא ימחה את האנושות ע"י מבול אבל האם זה אומר שקיימת אפשרות שהוא ימחה אותנו ע"י אש כמו בסדום ועמורה? תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום רב,

יש בזה מחלוקת תנאים, כאשר הובא בילקוט שמעוני (בראשית ט טו) רבי  יהודה אומר, מבול של מים אין מביא, אבל מבול אש וגפרית מביא כדרך שהובא על סדומים. ר"י אומר, לא מבול של אש ולא מבול של מים, אבל מבול של דבר מביא על עכו"ם לימות המשיח. ע"ש.

וראה עוד במסכת זבחים (דף קטז עמוד א) וישמע יתרו כהן מדין מה שמועה שמע ובא ונתגייר וכו', רבי אלעזר המודעי אומר, מתן תורה שמע ובא, שכשניתנה תורה לישראל היה קולו הולך מסוף העולם ועד סופו וכל מלכי עובדי כוכבים אחזתן רעדה בהיכליהן ואמרו שירה וכו', נתקבצו כולם אצל בלעם הרשע ואמרו לו מה קול ההמון אשר שמענו שמא מבול בא לעולם. אמר להם: ה' למבול ישב וישב ה' מלך לעולם, כבר נשבע הקב"ה שאינו מביא מבול לעולם. אמרו לו: מבול של מים אינו מביא אבל מבול של אש מביא וכו', אמר להן כבר נשבע שאינו משחית כל בשר.

שנה טובה ומבורכת,

הלל מאירס