חברה והשקפה

דוגמאות לקבלות למידות רעות בשביל תיקון

  • ה' תשרי התשפ"א

שאלה

אומרים שצריך לתקן את המידות ולקבל קבלות לשם כך, אפשר דוגמאות לקבלות למידות נפוצות שאפשר לקבל על עצמי בערב יום כיפור? לדוגמא קבלה לתיקון: גאוה, קנאה, כבוד, צרות עין וכו....

תשובה

שלום וברכה

כל אחד צריך לשקול בפלס את מידותיו במה עליו להתחזק ובמה עליו להשקיע מאמץ. לא הרי זה כהרי זה וצריך גם לשים לב מה הם הדברים שהאדם טוב בהם ומידותיו מתוקנות ומה הם הדברים שעליו לתקן ולהתמקד בדבר אחד וללמוד את ספרי הומסר שנוגעים למידה זו.

יש ספר אורחות צדיקים שבכל מידה ומידה הוא מסביר איך להתחזק.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.