מצווה או "החטאה"

  • ה' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,

הרצון:
לקנות סוכה עבור אדם חילוני.

רקע:
ברצוני לקנות סוכה עבור בן משפחה.
הוא חילוני אך לאחרונה עושה צעדים כלשהם לכיוון הדת (לאחרונה מניח תפילין, חמיו דתי והוא מכבדו).
נשוי טרי ועברו לדירה חדשה, ולכן חשבתי לזכות אותו. שיהיה לו לאווירת חג וגם למקרה שחמיו יקפוץ לביקור (תלוי בסגר) ועוד...
בתקווה שזה יהיה עוד צעד חיובי להתחזקות ובכלל.

נתקלתי בדעה שמתנגדת למהלך:
היות וכנראה שהקרוב אינו מתכוון לישון בסוכה וספק אם יאכל בה בקביעות...
ואז יהיה מחויב בדין.

כדוגמא, סופר לי על רב שהדריך זוג חילוני שלא (!) לקנות תפילין לבר-מצווה היות ואינו מתכוון להניח...
ואף בהלכה היומית הבאה מצוין מאת המרן הרב עובדיה זצוק"ל שאין לתת צדקה לעבריין שאינו חוזר בתשובה:
https://halachayomit.co.il/he/default.aspx?HalachaID=4226
ואולי גם דומה למצוות תוכחה, שאין להוכיח במקום שידוע שלא יועיל.

ועל אלו בזו הדרך, נראה שיזיק יותר משיועיל, גם למקבל ואולי גם לנותן.

השאלה:
האם זאת מצווה לזכות אותו או שמא "מחטיאים" אותו בכך שמחייבים אותו?

תודה רבה, שנה טובה ובשורות טובות :)

תשובה

שלום וברכה

זכות גדולה להכין לו סוכה גם אם לא ישתמש בזה בכל עת. לא נכון כלל הדבר שאין לקנות תפילין לבחור בר מצווה חילוני כי הוא לא מניח את זה כל יום. זה שטות גמורה ואין זה דרך נכונה כלל.  אין קשר בין עניין הצדקה לזיכוי במצוות סוכה.

בהצלחה,