חברה והשקפה

חטא חוה

  • ה' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום,
רציתי לדעת האם חטא חוה היה כ"כ חמור שעדין עכשיו 5000 שנה אחרי זה אנחנו עדין סובלות מהריונות בשביל לכפר על החטא שלה?
תודה,

תשובה

שלום וברכה

חוה בחטאה היו בה כל הנשמות עלי ד החטא ירדו כל נשמות העולם למדרגה אחרת נמוכה מכפי שהיתה לפני חטא עץ הדעת. כאשר נזכה לתיקון השלם ייתקונו כל הנשמות ולא יהיה עוד שום צער בהיריון ובלידה וכל קללות חוה ואדם הראשון יבוטלו כי אז יתוקן העולם להיות כפי שהיה קודם החטא.