מה נכון, ומהו השם שלי

  • ה' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אנא עזרתך בבקשה
כשנולדתי נבחר לי שם והוא בראה(המשמעות של השם בערבית הוא תמימות, ועוד פירוש "זכאי ") אם מבטאים את השם ככה בעברית זה מ ברא אותה "בראה" התבונה הזו רק בשנים אחרונות עלתה לי.
בגיל 17 בערך שיצאת לעבוד והשם הזה כאילו לא ישראלי וקשה לבטא אותו אז קיצרו לי בעבודה לבר ולאחר מכן אחותי ה יהודיה התייעצה עם הרב שלה ואמר שם בר קצר ולא מומלץ אז הוסיף בר-אל.

לפני 4שנים עברתי תהליך גיור ורשום בדף ויקרא שמה בר-אל, כהמלצת הרב של אחותי למרות שמשתמשת רק ב בר.
בגלל שחיי לא פשוטים מאז שנולדתי ועד היום יש הרבה מכשולים בריאותיים וגם בעיה בפרנסה(ברוך ה' מצבי טוב למרות הקושי הבורא לא שוכח אותי) אז המטפלת שהייתי אצלה בטיפול נשימות(הרב אשרוב המליץ לי עליה שהייתי אצלו בייעוץ בריאותי) אז אותה מטפלת המליצה לי ללכת לרב(שכחתי שמו אבל הוא נמצא במועצה של צפת)על מנת להתייעץ איתו לגבי השם. הוא המליץ שיהיה רשום בראל יחד ככה
ולא בר-אל.
גם שתפתי אותו שסך הכל שאני מציגה עצמי בשם "בר" וכל המשפחה, החברות בעבודה ובכל מקום קוראים לי בר, האם מהווה בעיה ואז לפי מה שזוכרת ענה לא.
אני שמעתי הרבה סרטונים של הרב זמיר וכל מיני רבנים, שהסבירו כמה יש חשיבות לשם הרי (לקריעת דינו של אדם: 1.תפילה, 2.צעקה, 3.שינוי השם, 4 שינוי המעשה.5. צדקה).
כיום אני שואלת שמתפללים עליי אז יתפללו על השם שמשתמשת בו בר?
בר בת שרה
או
לשם שנולדתי איתו בראה בת שרה?
או
לשם בר-אל שנקרא שמי בישראל כך בגיור?

ומה מומלץ לבקש מהסובבים שיפסיקו לקורא לי בר? ולהקפיד על בר-אל שיקראו?
אני יודעת שהארכתי בהסבר מבקשת מחילה כבוד הרב ניסיתי לשתף בכמה שאפשר מידע על מנת שתבין את התמונה במדויק ואם יש רב כלשהו שאתה ממליץ שאלך אליו לייעוץ ומקבל קהל אשמח להכוונתך

תשובה

שלום וברכה

השם הישן לפני הגירות איננו קיים. השם שלך לתפילה הוא בראל וכך צריך להתפלל עלייך. ביום יום אין בעיה שיכנו אותך בר אבל מפעם לפעם ראוי מאוד שיקראו לך לפחות במשפחה הקרובה בשם המלא שלך.

בברכה לישועת ה' בכל העניינים,